Snabblån online

Vad är ett snabblån online? Ett snabblån online är ett litet lån, på maximalt 30000 kr, som man kan söka  online direkt på nätet. Snabblån online har många likheter med smslån eller mikrolån som de också kallas, i och med att alla dessa lånetyper går att söka online, samt att man i de flesta fall får svar direkt, samt pengarna utbetalda snabbt, ofta samma dag. Smslån är dock lite mindre än snabblån och bra för den som behöver ett lån på mellan 500 kr och 5000 kr. För den som letar efter ett snabblån online utan UC och kreditupplysning är det smslån som är det man ska leta efter, alternativt snabblån online på lägre belopp. Lån utan UC går nämligen sällan att få på belopp större än 5000-10000 kr.

Gratis snabblån online

Under senare år har det dykt upp många företag som erbjuder snabblån online. I och med den ökade konkurrensen har låneföretagen och bankerna varit tvungna att leta efter nya sätt att hitta kunder. Ett av de senaste sätten, som även är riktigt bra för dig som kund, är att erbjuda första lånet gratis. Detta är något som blivit allt vanligare bland företag som erbjuder snabblån online direkt på nätet. Fördelen för dig som kund är uppenbar: vem vill inte ta ett gratis lån? Ofta är dock beloppen som man kan låna gratis små, ofta 1000 kr, men det finns även snabblån online gratis som är större än så.

Vad ska man tänka på när man tar snabblån online?

När man ska söka snabblån online är det några saker man ska tänka på. Först och främst ska man vara medveten om att det kommer att tas en UC, alltså en kreditupplysning. Detta är något som kan göra det svårare att få lån i framtiden, eftersom många förfrågningar hos UC är något som banker och låneföretag ser negativt på när de gör sin kreditprövning. Det andra man ska tänka på är att jämföra pris på snabblån. Räntor och avgifter kan variera kraftigt, så det kan löna sig att jämföra pris för att hitta det billigaste snabblånet. Den tredje saken man ska tänka på är att ha en strategi för hur man ska betala tillbaka lånet. Många väljer att ta ett snabblån online för att lösa ett akut ekonomiskt problem, utan att tänka på att lånet ska betalas tillbaka, ibland så snabbt som inom en månad. Om man inte kan betala tillbaka kommer lånet att skickas till inkasso och därefter vidare till Kronofogden, vilket kan leda till utmätning och man får en betalningsanmärkning. Tänk på detta när du ska ta snabblån online.