Lån trots många förfrågningar

Många som letar efter bra och billiga lån är inte medvetna om att det blir svårare att låna pengar ju fler lån man söker. Det beror på att varje gång som man söker lån så registreras det en kreditupplysning hos UC. Detta kallas att det görs en förfrågan hos UC. Antalet förfrågningar hos UC är något som syns på den kreditupplysning som görs när en bank eller låneföretag gör en kreditprövning. Har man många förfrågningar hos UC kan det är sannolikheten större att man får avslag på sin låneansökan. Det beror på att att många förfrågningar hos UC är en signal till banken att du söker många lån. Enligt bankernas statistiska modeller är personer som söker många lån mer sannolika att få problem att betala tillbaka sitt lån. Eftersom en kund som inte betalar tillbaka de pengar han eller hon har lånat innebär en kreditförlust för banken är de mer restriktiva att bevilja lån med många förfrågningar hos UC. Antalet förfrågningar hos UC är tillsammans med inkomst, storleken på den sökandens skulder samt ålder och civilstånd några av de viktigaste parametrarna banken tittar på när de gör sin kreditprövning. Att antalet förfrågningar hos UC utgör en så stor del av bankernas kreditprövning är anledningen till att lån utan kreditupplysning, eller lån utan UC som det också kallas har blivit så populära, eftersom det är ett sätt att låna pengar utan att ens kreditvärdighet försämras.

Låna pengar trots många förfrågningar

Men hur gör man då för att låna pengar med många förfrågningar hos UC? Det första man behöver tänka på när man ska låna trots många förfrågningar är hur stort belopp man behöver låna, samt hur många förfrågningar man har sedan tidigare. Om man letar efter ett mindre lån och inte har allt för många förfrågningar, samt att de lån man har sökt ligger ganska lång bak i tiden, så bör man kunna söka lån hos banker som erbjuder vanliga privatlån. Detta innefattar även de vanliga storbankerna. Med mindre lån menas här ett lån på under 50000, och förutsätter att du inte har några andra problem som gör det svårt att få lån, som till exempel låg inkomst eller stora skulder. Det förutsätter även att du inte behöver pengar snabbt utan är beredd att vänta ca en vecka.

Snabblån trots många förfrågningar

Om man vet med sig att man behöver pengarna snabbt, eller att man brukar ha svårt att få lån på grund av många UC, bör man inte vända sig till banker som erbjuder vanliga privatlån eller blancolån. Då kan man med fördel vända sig till låneföretag som erbjuder snabblån som smslån, mikrolån eller internetlån. Små snabba lån är alltid enklare att få än vanliga banklån, och ofta är många förfrågningar hos UC ingenting som ska ställa till några problem. I gengäld är dock snabblån med många förfrågningar ett dyrt sätt att låna pengar, även om räntan kan variera kraftigt. Men för den som vill låna pengar trots många UC är detta det klart lättaste sättet att få lån.

Stora lån trots många UC

Om man har många förfrågningar och kanske till och med betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden, men en i övrigt stark ekonomi, så finns det låneföretag som är specialiserade på att erbjuda större lån, till och med bolån, för den som har svårt att få lån. Då krävs det dock att man har någon form av säkerhet, eller en borgensman med stark ekonomi. Den här typen lån trots många förfrågningar hos UC kan man få hos till exempel Marginalen eller Bluestep.