Låna pengar utan fast inkomst

De flesta som letar efter ett bra ställe att låna pengar har säker märkt att det kan vara svårt att låna pengar utan fast inkomst. De flesta storbanker och större låneföretag har som grundkrav att man har en inkomst från en fast anställning för att man ska kunna bli beviljad ett lån. I vissa fall godkänner de även pensionärer och sjukpensionärer. Men hur gör man om man saknar en fast inkomst, till exempel på grund av att man är egen företagare, projektanställd eller helt enkelt arbetslös?

Hur kan man låna utan inkomst?

Vissa banker som erbjuder så kallade privatlån, alltså ett lån utan säkerhet på mellan 10000 upp till 350000 kr, kan ibland acceptera låneansökningar från den som är egen företagare. Då krävs det att man kan visa upp att företaget har en stark ekonomi, samt att man har deklarerat en inkomst från företaget, oftast på minst 120000 kr. Svårare är det om man är projektanställds, alltså visstidsanställd, eller helt utan jobb. Då får man istället vända sig till företag som erbjuder mindre lån, alltså smålån som till exempel smslån eller snabblån. Dessa lån brukar man kunna få bara man kan visa upp att man har någon deklarerad inkomst. Dock får man vara beredd på att det sällan går att låna mer än 30000 kr på det här sättet. Och om man helt saknar inkomst, dvs att man är arbetslös och saknar jobb, brukar man få nöja sig med ett smslån på 5000 kr eller mindre (smslån går att få på belopp mellan 500 kr och 5000 kr).

Var kan man låna pengar utan fast inkomst?

Som vi har sätt går det alltså att låna pengar utan fast inkomst, eftersom flera banker och låneföretag beviljar lån bara man kan visa en deklarerad inkomst, eller på annat sätt visa att man har en inkomst, även om den inte kommer från en fast anställning. Men hur hittar man då dessa banker? Det enklaste är att googla på smslån, snabblån eller microlån (stavas ibland även mikrolån - testa med båda varianterna) och sedan se vilka villkor de olika företagen har.

Stora lån utan fast inkomst

För den som har en stor inkomst från andra källor än en fast anställning går det även att låna större belopp. Då kan man vända sig till banker som Marginalen eller Bluestep, som är specialiserade på den typen av lån, till exempel till kunder som letar efter lån utan fast inkomst.