Låna pengar utan kreditupplysning

För den som antingen har svårt att få lån, till exempel på grund av låg inkomst, stora skulder, betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden, eller som inte vill försämra sin kreditvärdighet genom nya förfrågningar hos UC, kan det vara av stor intresse att kunna låna pengar utan kreditupplysning. Att låna pengar utan kreditupplysning innebär att man söker lån hos en bank eller låneföretag som inte tar någon vanlig kreditupplysning hos UC när de gör sin kreditprövning. Detta är något som traditionellt sett varit i stort sett omöjligt, men i takt med att smslån och andra snabblån och mikrolån har blivit vanligare har det även dykt upp fler och fler lån utan kreditupplysning och lån utan UC.

Hur kan man låna pengar utan kreditupplysning?

För att kunna låna pengar utan kreditupplysning hos UC måste man först veta vad som kännetecknar ett lån utan UC, och vilka banker som erbjuder den här typen av lån. Först och främst ska man vara medveten om att storbanker som SEB, Swedbank, Nordea och Handelsbanken, alltid, utan undantag, tar en kreditupplysning när man söker lån. Genom att söka lån hos dom kommer man bara att dra på sig ytterligare förfrågningar och gör det ännu mer svårt att få lån i framtiden. För att kunna låna pengar utan kreditupplysning ska man istället vända sig till mindre banker och kreditinstitut, som har en annan typ av kreditprövning och andra krav än de traditionella storbankerna och större låneföretagen. En tumregel är att för att kunna låna utan kreditupplysning bör man begränsa sig till lån på maximalt 10000 kr, med en kort löptid, oftast inte mer än tre månader. den här typen av lån kallas smslån, mikrolån, snabblån eller internetlån och söks antingen via mobilen, eller online på nätet.

Var kan man låna pengar utan kreditupplysning?

För att hitta lån utan kreditupplysning ska man alltså undvika att leta efter vanliga banklån eller privatlån, och koncentrera sig på små snabba lån med kort återbetalningstid. Genom en enkel sökning på nätet kommer du hitta mängder att snabblån och smslån. Var noga med att kontrollera villkoren noga så att de verkligen inte tar någon UC. Var även noga med jämföra lån så att du hittar det billigaste lånet utan kreditupplysning eftersom kostnaden för den här typen av lån varierar kraftigt.