Låna pengar snabbt utan UC

Om man har svårt att få lån, men har ett behov av att snabbt låna pengar, kan det vara ett bra alternativ att försöka låna pengar snabbt utan UC. Att låna pengar utan UC innebär att man söker ett lån utan att det registreras en ny kreditupplysning hos UC, Upplysningscentralen. Detta innebär två fördelar. För det första så kommer inte ens kreditvärdighet att försämras, eftersom inga nya förfrågningar registreras hos UC. Som du säker vet är många förfrågningar hos UC en vanlig orsak till att det är svårt att få lån. För det andra så innebär ett lån utan UC att lånebolaget får mindre information om din ekonomi när den ska göra sin kreditprövning, eftersom de inte får all den information som visas på en kreditupplysning från UC. De här två anledningarna har gjort det väldigt populärt att låna pengar snabbt utan UC. En annan fördel på att låna pengar snabbt utan UC är att alla lån utan UC är av typen snabblån, dvs mikrolån, smslån eller internetlån. Det innebär att man dels får svar direkt på sin låneansökan, men också att man får pengarna utbetalt snabbt, ibland inom bara några minuter.

Var kan man låna pengar snabbt utan UC?

För några år sedan var lån utan UC väldigt vanliga i Sverige, men i takt med att lagar och regler för hur banker och låneföretag ska genomföra en kreditprövning har de blivit allt ovanligare. Idag tar de flesta låneföretag en UC varje gång man söker lån eller kreditkort. Men det finns fortfarande ställen där du kan låna pengar snabbt utan UC. Det enklaste sättet att hitta dessa är att antingen googla på snabblån, smslån eller mikrolån, eller på lån med svar direkt. När du har hittat ett antal möjliga lån går du in på respektive långivarnas hemsidor för att kontrollera om just det lånet tar en UC. Vissa snabblån tar sin kreditupplysning på andra ställen än hos UC, och det kan då vara så att det inte registreras några förfrågningar hos UC. Ofta står detta angivet på låneföretagets hemsida, för det mesta under Frågor och Svar.

Att tänka på när man tar lån utan UC

Smålån utan UC är alltid ett dyrt sätt att låna pengar på. Bankerna vet att personer som är ute efter snabba lån ofta inte är särskilt priskänsliga, och därför tar de ut höga avgifter och räntor. Man bör alltså tänka efter innan man bestämmer sig för att låna pengar snabbt utan UC, samt noga jämföra olika smslån så att man inte betalar ett allt för högt pris för sitt lån.