Låna pengar utan krav

För den som har svårt att få lån är det en stor fördel att kunna låna pengar utan krav. Att låna pengar utan krav innebär att banken eller låneföretaget man lånar pengar hos inte ställer några särskilda krav för att man ska kunna bli beviljad ett lån. Det innebär att man kan låna pengar trots problem som betalningsanmärkningar, låg inkomst, många förfrågningar hos UC eller stora skulder hos Kronofogden. Men går det då att låna pengar utan krav?

Låna pengar utan inkomstkrav

De flesta banker har särskilda krav på inkomst för att man ska kunna få ett lån. Alla större låneinstitut som erbjuder vanliga privatlån, alltså ett lån utan säkerhet på 10000 - 300000 kr, har ett krav på inkomst från en fast anställning. Oftast ligger kravet på en lön på minst 120000 kr per år. Mindre lån, alltså smålån som smslån och mikrolån, har oftast lägre inkomstkrav än så. Det finns även smålån som inte har några krav på inkomst alls, även om de är ovanliga.

Låna pengar trots betalningsanmärkningar

Ett annat krav som de flesta banker har för att man ska få låna pengar är att man inte har några betalningsanmärkningar. Detta är ett krav som blir mindre hårt ju mindre lånet är. Även här gäller regeln att man får leta efter mindre lån som smslån och snabblån för att ha en chans att låna pengar.

Låna pengar utan krav på ålder

Grundkravet på ålder är i de flesta fallen att man ska ha fyllt 20 år. Men det finns även lån att söka för den som endast har fyllt 18 år. Är man yngre än så går det inte att låna pengar, eftersom även de lättaste låneföretagen har som krav att man ska ha fyllt minst 18 år.

 Som du ser går det att låna pengar utan krav, även om det så klart är lättare att få lån om man uppfyller åtminstone några av de grundkrav som bankerna har för att kunna erbjuda lån. Tänk även på att det enklaste sättet att låna pengar utan krav är att undvika de traditionella storbankerna, och istället leta efter smålån som smslån, snabblån och lån utan UC, eftersom dessa alltid har lägre krav.