Låna pengar med betalningsanmärkning och skulder hos Kronofogden

Om man vill låna pengar med betalningsanmärkning och skulder hos Kronofogden gäller det i första hand att veta vilka banker som kan tänkas bevilja lån från folk med stora ekonomiska problem. Svaret på den frågan beror på vilken typ av lån det är man letar efter. De lån som går att få med betalningsanmärkning och skulder hos Kronofogden är i första hand lån där man lämnar sin villa, bostadsrätt eller fritidshus som säkerhet. Det går även i vissa fall att få så kallade smslån ellersnabblån, även om skulder hos Kronofogden gör även detta svårt. Den typ av lån som med all säkerhet inte går att få är vanliga privatlån eller banklån, alltså ett lån utan säkerhet hos vanliga banker och låneföretag. Både betalningsanmärkningar och Kronofogdeskulder leder automatiskt till avslag när du ansöker om lån hos den typen av låneföretag.

Var kan man låna pengar med betalningsanmärkning och Kronofogden?

Det finns två banker i Sverige som är specialister på lån till den som normalt sett har svårt att låna pengar: Marginalen och Bluestep. Hos båda dessa banker kan man låna pengar med betalningsanmärkning och skulder hos Kronfogden om man antingen kan lämna en säkerhet eller har en borgensman med god ekonomi. Nackdelen med att låna hos dessa banker är att räntan är mycket högre än på vanliga banklån. Å andra sidan har man inte så många val, så den jämförelsen är i sig inte så intessant. Om man däremot jämför med snabblån och smslån är räntan inte alls lika farlig.

Bör man ta lån fast man har betalningsanmärkning?

Den frågan kan du bara svara på själv. Självklart kan man tycka att det är tveksamt om en person som redan har ekonomiska bekymmer ska dra på sig ytterligare skulder. Å andra sidan kan ett lån med betalningsnamärkning och skulder hos Kronofogden vara ett bra sätt att lösa skulder hos Kronofogden som kanske är ännu dyrare, till exempel om man låtit snabblån eller smslån gå vidare dit. I vissa situationer kan alltså ett lån fast man har skulder hos Kronofogden vara en bra lösning för att förbättra den egna ekonomiska situationen.