Bästa lånet utan säkerhet 2013

När man letar efter bästa lånet utan säkerhet gäller det att veta vad det är man letar efter, det vill säga vilka faktorer som gör ett privatlån bäst för just dig. Är du ute efter ett lån med låg ränta? Ett lån med lång löptid? Eller ett blancolån där du kan låan så mycket pengar som möjligt? Även om de flesta lånen utan säkerhet är väldigt lika så finns det små variationer som påverkar vilket lån som är bäst just för dig.

Bästa låneräntan

Om man anser att en låg ränta är det viktigaste kriteriet för det bästa lånet utan säkerhet är ett bra tips att använda en prisjämförelsesite för att se vilket blankolån som har lägst ränta just nu. Just nu, i januari 2013, är antagligen Compricer den bästa jämförelsesidan för privatlån.

Lån med lång återbetalningstid

De flesta lån utan säkerhet har en återbetalningstid på mellan 2 och 12 år. Men det finns några få blancolån som tillåter dig att låna i 15 år. Ett bra exempel på detta är Santander, där du kan låna upp till 350 000 kr i 15 år. Som du säkert vet gör en längre återbetalningstid att du behöver betala mindre i månaden varje månad. Å andra sidan blir det totala räntebeloppet du kommer att betala under hela lånets livslängd högre.

Stora lån utan säkerhet

Hos Santander kan du alltså låna upp till 350 000 kr. Det är det högsta beloppet man kan låna utan säkerhet i Sverige. De flesta privatlånen ligger på mellan 10 000 kr och 300 000 kr.

Övrigt

Annat som påverkar vilket som är det bästa lånet utan säkerhet 2013 är saker som antal betalningsfria månader, uppläggningsavgiften och aviavgiften. Även annat, som internetbank, svar direkt, att kunna se sitt saldo i en app och liknande, påverkar vilket som är det bästa lånet utan säkerhet 2013.