Lån för pensionärer

Att ta lån som pensionär kan vara problematiskt, eftersom många banker och låneföretag endast erbjuder lån till personer mellan 20 år och 65 år. Egentligen är detta ganska märkligt, eftersom en pension är en stabil och fast inkomst, vilket borde innebära en god kreditvärdighet – givet att inte pensionen är allt för låg. Störst chans att hitta lån för pensionärer har man om man vänder sig till sin vanliga bank, i alla fall om man letar efter ett större privatlån utan säkerhet. Om man däremot kan tänka sig ett mindre snabblån, under 30000 kr, finns det flera alternativ att välja mellan. Företag som erbjuder snabblån och smslån har inte alls samma ålderskrav som vanliga banker och kreditinstitut. Det brukar därför ine vara några större problem att få lån som pensionär eller sjukpensionär hos sådana företag.

Var kan man låna pengar som pensionär?

Om du börjar leta efter snabblån och smslån kommer du snabbt inse att det finns mängder av alternativ för den som letar lån för pensionärer. Du behöver alltså inte leta efter specifika lån till pensionärer, utan bara efter smslån och snabblån, eftersom de flesta accepterar låneansökningar från pensionärer. Det viktigaste kravet brukar vara att du har en deklarerad inkomst, sedan spelar det ingen roll om den kommer från en anställning, pension eller sjukpension.

Att tänka på

Som vanligt när man ska låna pengar är det viktigt att först jämföra flera olika lån och inte bara hoppa på första bästa låneerbjudande. Avgifter och priser varierar kraftigt och man kan spara hundralappar på att välja rätt lån, något som blir extra viktigt som pensionär med låg inkomst.