Låna pengar med skuldsaldo

Vill du låna pengar med skuldsaldo hos Kronofogden? Ett skuldsaldo hos Kronofogden är något som kommer göra det svårt att låna pengar, oavsett var du ansöker. Men det finns banker och låneföretag där chansen att få lån med skuldsaldo är större än till exempel hos de vanliga storbankerna. Om man bara vet var man ska söka brukar det gå att få låna pengar trots skuldsaldo hos Kronofogden.

Var kan man låna med skuldsaldo?

Först och främst ska man vara medveten om att det är i stort sett är omöjligt att låna pengar med skuldsaldo hos Kronofogden hos vanliga banker, oavsett om det är ett vanligt privatlån eller ett bolån. Inte eller hos företag som erbjuder vanliga blancolån brukar det gå att få lån om man har skuldsaldo. Till och med hos företag som erbjuder smslån, snabblån och andra smålån kan skuldsaldo hos fogden ställa till problem, även om dessa ofta godtar andra ekonomiska problem som till exempel betalningsanmärkningar, många förfrågningar eller låg inkomst. Istället ska man vända sig till banker som är specialiserade på att ge lån till den som har svårt att få lån hos vanliga banker. Två exempel på sådana banker är Marginalen och Bluestep. Hos båda dessa banker går det att låna pengar trots skuldsaldo, även om det då krävs en i övrigt god ekonomi, eller att man har en borgensman med god ekonomi. Observera också att det oftast behövs någon form säkerhet, till exempel bostadsrätt, villa eller fritidshus.

Att tänka på vid lån med skuldsaldo

Det viktigaste att tänka på när man ska ta lån med skuldsaldo hos Kronofogden är att det är ett extremt dyrt sätt att låna pengar på. Räntan är skyhögt mycket högre än vanliga lån, även om det faktiskt kan vara billigare än de dyraste smslånen. Lycka till att låna pengar med skuldsaldo!