Blancolån utan UC

Ett blancolån utan UC är ett privatlån utan säkerhet där låneinstitutet inte tar någon kreditupplysning hos UC när de gör sin kreditprövning. Många tror att lån utan UC innebär att banken inte tar någon kreditupplysning överhuvudtaget,men så är inte fallet. Alla låneföretag, utan undantag, tar någon form av kreditupplysning när du söker blancolån. Det ett blancolån utan UC innebär är att banken tar sin upplysning hos något annat företag än UC, till exempel hos Creditsafe eller hos Soliditet. Fördelen med det inte görs någon förfrågan hos UC är att det nya lånet, eller den nya ansökan om lån, inte påverkar din kreditvärdighet negativt, vilket gör att du kan söka lån utan säkerhet utan att få svårt att få lån i framtiden.

Var kan man söka blancolån utan UC

Det finns alltså stora fördelar med att söka privatlån utan UC. Men var kan då hitta ett sådant lån. Tyvärr är det lättare sagt än gjort. Alla banker och låneföretag som erbjuder vanliga blancolån, alltså privatlån utan säkerhet mellan 10000 och 350000 kr, tar sin kreditupplysning hos UC. De enda lån som tar sin upplysning hos andra företag än UC är de som erbjuder smålån som smslån, snabblån och mikrolån. Det maximala belopet man kan låna utan UC är 15000 kr. Men som tidigare nämnts tar låneföretaget då en kreditupplysning någon annanstans än hos UC, oftast hos Creditsafe.

Hur fungerar blancolån?

Skillnaden mellan ett blancolån, alltså ett lån utan säkerhet, är, som namnet antyder, att banken inte har något objekt som säkerhet. Om du till exempel tar ett billån kan banken kräva tillbaka bilen om du inte kan betala din månadskostnad. Det innebär att ett blancolån innebär en större risk för banken och därför tar dom även mer betalt. Det innebär att räntan på lån med säkerhet är lägre än på blancolån. Blancolån utan UC innebär en ännu större risk för banken, och därför är dessa lån ännu dyrare än vanliga privatlån utan säkerhet.