Låna pengar snabbt utan säkerhet

Här hittar du tips på var du kan låna pengar snabbt utan säkerhet. Ett lån utan säkerhet, eller ett blancolån som det också kallas, är ett lån som man kan ta utan att lämna någon säkerhet till banken. På det sättet skiljer det sig från till exempel billån eller bolån, där du kan tvingas lämna tillbaka eller sälja säkerheten om du inte kan betala tillbaka lånet. På grund av att banken tar en större risk vid lån utan säkerhet är räntan också högre. Men har man en stark ekonomi och är beredd att genomgå en kreditprövning, som kan ta flera dagar, så går det även att hitta lån utan säkerhet med låg ränta. Om man däremot vill låna pengar snabbt utan säkerhet blir det svårare att hitta ett billigt lån.

Var kan man låna snabbt utan säkerhet?

För att kunna låna pengar snabbt utan säkerhet måste man vända sig till banker som erbjuder smslån eller snabblån. Det innebär att man måste vara beredd på att det största belopp man kommer kunna låna ligger mellan 25000 och 30000 kr. Det är endast den här typen av lån som har svar direkt, vilket är ett krav för att man ska kunna låna pengar snabbt. Det har dessutom en snabb utbetalning av pengarna. Vanliga banker å andra sidan tar minst några dagar på sig för att ge dig svar. Därefter skickar de ut ett avtal som du måste skriva under och returnera innan du kan få lånet utbetalat (om de inte har signering med bank-id eller e-legitimation). Snabblån och smslån är dessutom lättare att få beviljade än större lån utan säkerhet, så kallade privatlån.

Nackdelar med att låna pengar snabbt

Nackdelen med att låna pengar snabbt utan säkerhet är så klart räntan. Räntan eller avgifterna på ett snabblån eller smslån är alltid betydligt mycket högre än på ett större privatlån. Kort sagt kan man säga att ju mindre lån, desto dyrare är det att låna (i förhållande till lånets storlek). En annan nackdel är att lånet ofta ska betalas tillbaka väldigt snabbt, ofta inom 90 dagar. Men är man medveten om detta är snabblån och smslån ett bra sätt att låna pengar snabbt utan säkerhet.